Handgeweven Babydek XXL lontwol | Abby Living - Evers Janssen Lifestyle

Handgeweven Babydekens

Productomschrijving
De afmeting van de deken is ca: 85×65 cm En ook heel erg fijn om te weten is dat: - Het lontwol de lichaamstemperatuur van uw baby reguleert, dat wil zeggen dat het koel is in de zomer en warm in de winter- Het wol dat wordt gebruikt is van nature antibacterieel- Wol kan ongeveer 33% van zijn eigen gewicht absorberen zonder dat je het gevoel kr...

De afmeting van de deken is ca:

85×65 cm

En ook heel erg fijn om te weten is dat:

- Het lontwol de lichaamstemperatuur van uw baby reguleert, dat wil zeggen dat het koel is in de zomer en warm in de winter
- Het wol dat wordt gebruikt is van nature antibacterieel
- Wol kan ongeveer 33% van zijn eigen gewicht absorberen zonder dat je het gevoel krijgt dat het nat is
- Het schapenwol dat wordt gebruikt is een slechte voedingsbodem voor huismijt en schimmels en door zijn antistatische werking (vuil en stof afstotend) is het ook nog eens anti-allergisch

Het wol dat wij gebruiken is 100% biologisch en diervriendelijk verkregen. Alle dekens worden gemaakt van lontwol, dit is dik wol wat komt van de Merino schapen. 
Doordat het wol van de vacht komt en niet van de huid van de schapen, geven zij alleen hun vacht en niet hun leven.
Tevens is het gekleurde wol biologisch geverfd.

Onderhoud/wasvoorschrift

Om uw deken zo mooi mogelijk te houden kun je het beste voorzichtig mee om gaan. Hoe intensiever en ruwer je het gebruikt, des te meer je dat ziet.
De wol wordt door de tijd heen steeds hechter, dit is normaal. Door de hechting van de wol kun je hier en daar pluisjes zien, dit is normaal voor wol echter wel afhankelijk van hoe intensief je de deken gebruikt.
Pluisjes die je niet wilt die kun je er goed af knippen, echter kun je er beter niet aan trekken want dan trek je vaak meer los dan je lief is.

Pluisjes kun je ook verminderen met de droger, spray hiervoor de deken licht in met water, bijvoorbeeld met een plantenspuit, en doe hem een paar minuten in de droger. 
Het beste kun je de droger steeds een paar minuren laten draaien en steeds het resultaat bekijken. De combinatie van warmte en vochtigheid zorgt ervoor dat de wol gaat vervilten en dus minder pluist.
Let er wel op dat de deken hierdoor wel iets krimpt, daardoor wordt afgeraden om de deken in een keer een uur te laten draaien in de droger, hierdoor kan het dan zijn dat je een heel klein vervilt plaid over houdt.

Het fijne is dat wol van nature vuil afstotend is, daardoor is luchten vaak al voldoende om je deken weer fris te krijgen. 
Het wassen van je deken wordt afgeraden, hierdoor verliest het wol de luchtigheid en zijn volume.
In de winter werkt het heel goed om je deken te reinigen in de sneeuw, hiervoor leg je je deken 30 min op verse schone sneeuw en het vuil trekt in de sneeuw waardoor je deken weer lekker fris is.

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »