Handgeweven Woondeken XXL lontwol | Abby Living - Evers Janssen Lifestyle

Handgeweven Woondeken

Productomschrijving
Beschrijving Deze woondeken is hand gemaakt van lontwol, dit is dikwol wat komt van de merino schapen. De wol komt van de vacht, niet van de huid van schapen. De schapen geven dus alleen hun vacht en niet hun leven. Het wol dat wij gebruiken is 100% biologisch en diervriendelijk verkregen. Onderhoud/wasvoorschrift Om het product zo mooi mogelij...

Beschrijving

Deze woondeken is hand gemaakt van lontwol, dit is dikwol wat komt van de merino schapen. De wol komt van de vacht, niet van de huid van schapen. De schapen geven dus alleen hun vacht en niet hun leven.

Het wol dat wij gebruiken is 100% biologisch en diervriendelijk verkregen.

Onderhoud/wasvoorschrift

Om het product zo mooi mogelijk te houden, kun je er het best voorzichtig mee zijn. Hoe intensiever of ruwer je het gebruikt, hoe meer je dat ziet. Het is normaal dat de wol door de tijd heen steeds hechter wordt. De wol vervilt als het ware onder je handen. De hechting van de wol zorgt er voor dat je her en der pluisjes kunt zien. Dat is normaal voor wol, en erg afhankelijk van hoe intensief je de plaid gebruikt. Pluisjes die je niet wilt kun je er prima af knippen, je kunt er beter niet aan trekken, dan trek je vaak weer meer los dan je lief is.

Pluis verminderen met de droger: Je kunt het plaid ook licht insprayen met water (bijvoorbeeld met een plantenspuit) en een paar minuten in de droger doen. Laat de droger steeds een paar minuten draaien en bekijk het resultaat. De warmte in combinatie met de vochtigheid van het plaid zorgt ervoor dat de wol gaat vervilten, en dus minder pluist. Echter krimpt het plaid hierdoor ook iets. Het is niet handig om het plaid in één keer een uur te laten draaien. Het kan zijn dat je dan een heel klein vervilt plaid over houdt.

Wol is van nature vuilafstotend. Dat is fijn, daardoor is luchten vaak al voldoende om je plaid weer fris te krijgen. Wassen wordt afgeraden. Hierdoor verliest de wol zijn luchtigheid en volume. Wat ook fantastisch werkt in de winter is reinigen in de sneeuw. Leg het plaid of kussen even een half uurtje op verse (schone!) sneeuw. Het vuil trekt in de sneeuw en het plaid is weer heerlijk fris. 

Productspecificaties

Materiaal lamp
Wol | van de merino schapen
Kleur
Antraciet Gemêleerd
Biologisch
Ja, 100% biologisch en diervriendelijk verkregen
Maat
125 X 135 Cm
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »